Hirdetés
. Hirdetés

Kínában munkába állt a világ első robotújságírója

|

A villámkezű robot egy másodperc alatt írt meg egy háromszáz karakteres cikket.

Hirdetés

Kínában megjelent az első olyan újságcikk, amit robot írt. A hír nagyjából egyidőben jelent meg azzal a beszámolóval, miszerint egy japán biztosítási cég 34 dolgozóját helyettesíti mesterséges intelligenciával.

Szakértők szerint mindez azt bizonyítja, hogy most már tényleg megkezdődött a robotok térhódítása. Forradalmi átalakulás előtt áll a munkaerőpiac, ez azonban nem csak azt jelenti, hogy a robotok állásokat vesznek el az emberektől, hanem azt is, hogy újakat hoznak létre, és nekünk fel kell készülniük erre a változásra.

A kínai robotújságíró cikke a Southern Metropolis Daily nevű lapban látott napvilágot. Hossza háromszáz karakter volt, és egy helyi fesztiválról számolt be. A rendszer egy másodperc alatt termelte ki az írást.

A mesterséges intelligencia munkasebessége és adatelemző képessége felülmúlja az emberét, viszont interjút például még nem tud készíteni, és arra sem képes, hogy az információk alapján megválassza a megfelelő nézőpontot. Vagyis egyelőre még távol áll attól, hogy teljes mértékben helyettesítse az embert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.