Hirdetés
. Hirdetés

Kínai nagy hal: a ZTE megelőzi a RIM-et és belép a top 5-be

|

A ZTE a világ ötödik legnagyobb telefongyártója lehet a második negyedéves eredményei alapján a legfelső elitből kiszorítva a RIM-et.

Hirdetés

Az IDC negyedéves globális telefonpiaci jelentése szerint a ZTE három hónap alatt eladott 8 millió készülékének a kínai gyártó bekerült az iparág öt legnagyobb versenyzője közé. A RIM, amely májusban még a negyedik volt a listán, most kipottyant a legfelső elitből, mert Blackberry készülékeinek értékesítése továbbra is gyengélkedik.

A ZTE teljesítménye elképesztően nagyon nőtt, ha az idei második negyedévet a tavalyival vetjük össze, hiszen a növekedés egy év alatt 300 százalékos volt. Az értékesített 8 millió készülékkel a világpiac 5,2 százalékát mondhatja magának a kínai gyártó, amely a második leggyorsabban növekvő cég ezen a piacon az Apple mögött. Ezzel a ZTE mindössze 0,5 százalékkal van az androidos készülékeket gyártó HTC és 1,4 százalékkal a Nokia mögött.

Abban semmi meglepetés nincs, hogy a csúcson az Apple (16,9 százalékos piaci részesedéssel) és a Samsung (32,6 százalékos részesedéssel) áll.

„A ZTE nagyszerű nemzetközi okostelefon-piaci teljesítménye a legnagyobb hajtóereje a cég folyamatos növekedésének, és demonstrálja a K+F tevékenységünk mélységét és erejét” – mondta He Shiyou, a ZTE divízióvezetője. Kifejtette, a sikereiket elsősorban annak köszönhetik, hogy megvetették a lábukat a középkategóriás és high-end okotelefonok piacán is. A ZTE Grand X sikerrel mutatkozott be olyan nagy piacokon, mint Kína, Törökország vagy Nagy-Britannia. A piacfejlesztést folytatják ebben a szegmensben, de közben jelentős előrenyomulást terveznek az alsó piaci szegmensben is többek között a „Kis” fantázianevű modellel.

A ZTE piaci részesedése tovább növekedhet 2013-ban azzal, hogy – mint nemrégiben hivatalosan is bejelentették – a Microsoft Windows Phone operációs rendszerét használó készülékeket is gyártani fognak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.