Hirdetés
. Hirdetés

Kisebb Windowst tervez a Microsoft

|

Hamarabb lesz kész a Microsoft új operációs rendszere.

Hirdetés

Több, a Vistában megismert beépített alkalmazás is kikerül a készülő Windows 7-ből, mivel azokat a Microsoft optimálisan letölthető Live alprogramokra cseréli. A fejlesztők a párhuzamosságot igyekszenek megszüntetni, s reményeik szerint az új operációs rendszer is hamarabb elkészülhet így.

A legfrissebb hírek szerint az új Windowsból a fejlesztők több korábban megismert alkalmazást is kihagynak. Így a Vista utáni operációs rendszerben már nem lesz beépített levelező-kliens, képkategorizáló és videó szerkesztő alkalmazás sem, mivel azokat a Live rendszerébe integrálják, optimális online tartalmakként. Vagyis ha valaki az új Windows felhasználói közül az általa megkedvelt programot használná, erre van módja. Csak fel kell mennie a Live oldalára, hogy onnan ingyenesen letölthesse.

mscucc.jpg


A Microsoft e szándékáról már több pletyka is elterjedt, de a cégtől eddig ezt még hivatalosan senki sem erősítette meg. „Elsőként is szeretnénk hamarabb elkészülni az új operációs rendszerrel, valamint így elkerülhetjük azon fejetlenséget is, amely két funkciójában egyébként teljesen azonos program terméktámogatásával járna” - nyilatkozta Brian Hall, a Windows Live fejlesztési igazgatója a CNET kérdésére.
 
A bejelentés előzménye, hogy a múlt héten jelent meg a Wave 3 néven futó legújabb Windows Live csomag bétája, ami korábban megismert alkalmazásokon túl - mint például az azonnali üzenetküldő, a beépített levelező (Live Mail), képkategorizáló (Live Photo Gallery) - immár videó szerkesztőt (Live Movie Maker) is tartalmaz, teljesen lefedve az új Windowsból kihagyandó programokat.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.