Hirdetés
. Hirdetés

Kiterjesztik a rendőrségi vizsgálatot a Magyar Telekomnál

|

A belső független vizsgálat keretében történt esetleges visszaélésre is kiterjeszti a Nemzeti Nyomozó Iroda a távközlési óriásnál folytatott nyomozást.

Hirdetés

Amint azt a Magyar Telekom 2009. március 31-én bejelentette, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a Magyar Telekom Csoport tagjai által kötött bizonyos szerződések és egyéb ügyek kapcsán folyamatban lévő belső független vizsgálattal kapcsolatos kifizetések vonatkozásában hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az NNI szeptember 21-én, vagyis tegnap értesítette a távközlési óriást, hogy nyomozását kiterjesztette a munkavállalók személyes adataival a belső független vizsgálat keretében történt esetleges visszaélés vizsgálatára. A Magyar Telekom sajtóközleményben jelezte: együttműködik az NNI-vel a nyomozás során.

A tőzsdei cég azt is jelezte: nem tudja megítélni az NNI nyomozásának időigényét és annak kimenetelét, ahogy az is bizonytalan, hogy lesz-e és ha igen milyen hatása a nyomozásnak a társaságra, illetve annak pénzügyi beszámolóira. A Magyar Telekom közleménye szerint bizonytalan a nyomozásnak a belső független vizsgálatra és a folyamatban lévő egyéb hatósági vizsgálatokra gyakorolt esetleges hatása is.

Az MTelekom kilátásba helyezte, hogy a hatóságok büntető és polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a cégcsoporttal szemben, ideértve a pénzbüntetést is, illetve további változtatásokat kezdeményezhetnek az üzleti tevékenys és a megfelelőségi program tekintetében.

A Magyar Telekomnál a botrányok 2006-ban kezdtek napvilágra kerülni. A PricewaterhouseCoopers könyvvizsgálói nem írták alá a vállalat előző évi pénzügyi beszámolóját, "gyanús montenegrói tranzakciók miatt". A belső vizsgálatot a cég macedóniai érdekeltségeinek hasonló ügyleteire is kiterjesztették. 2006 februárjában a társaság megbízta az amerikai White and Case jogi irodát két, összesen 8 millió euró értékű tanácsadási szerződés kivizsgálására. Ezeket a távközlési cég két montenegrói érdekeltsége kötötte. A Magyar Telekom a 2008-as évről szóló jelentésében a macedón tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban azt közölte, hogy 6 szerződést vizsgálnak független elemzők. Az ezekkel összefüggő költségek tavaly 5,4 milliárd forintot tettek ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.