Hirdetés
. Hirdetés

Indul a vezető nélküli autók világbajnoksága!

|

Új látványossággal bővül az autóversenyek világa. A Formula E-ben robotautók mérik össze tudásukat.

Hirdetés

Egyre több nagynevű autógyártó fejleszt olyan járműveket, amelyek vezetése nem igényel emberi közreműködést. A robotsofőrök tudása ma már olyan szintű,  hogy jövőre világbajnokságot rendeznek a számukra. Az eseményről a kategóriát tömörítő szervezet, a Formula E vezetői számoltak be sajtótájékoztatójukon.

A Roborace fantázianevet viselő versenysorozattól a szervezők azt remélik, hogy a Formula 1-hez hasonlóan egyszerre lesz közönségvonzó látványosság, és a forradalmi technikák kísérleti laboratóriuma. A futamok nyíltak, és remélhetőleg nem csak a nagy márkákat fogják vonzani, hanem a hobbistákat is, akik megmutathatják a világnak zseniális új ötleteiket.

A Formula E szervezet két éve jött létre, és a Roborace az eddigi legfontosabb kezdeményezésük, a megvalósulásáig azonban még számos akadályt kell leküzdeniük. Ezek közé tartozik, hogy a versenysorozatot a világ nagyvárosaiban tervezik, és az egyik helyszín a londoni  Battersea Park lenne, ám a helyi lakosok máris hevesen tiltakoznak a jövő júniusi futam ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.