Hirdetés
. Hirdetés

Kiürülne a Facebook, ha...

|

Ha betartanánk a szabályokat, a közösségi hálózat kongana az ürességtől. Ennek okára derít fényt cikkünk.

Hirdetés

privacy policy

Az adatvédelmi irányelvek a legtöbb közösségi oldalon, alkalmazásnál, online vásárlásnál ott van, el kell fogadnunk, de csak nagyon kevesen veszik komolyan ezt a jogi szöveget. Pedig fontos lenne tudni, mire is vállalkozunk, amikor kiadjuk személyes adatainkat, hitelkártyánk számát, e-mail címünket, telefonszámunkat. Ám ha betartanánk a szabályokat, akkor a Carnegie Mellon Egyetem tanulmánya szerint minden évben egy teljes munkahónap menne el arra, hogy az ember végigolvassa az adatvédelmi irányelveket a világhálón.

Nincs ember, aki ezt betartaná, a közel milliárdos felhasználói tábor pillanatok alatt párologna el, ha tényleg szóról-szóra végig kellene olvasni a feltételeket, mielőtt (tovább)használhatnánk a közösségi teret. Ebből egyértelműen látszik, hogy még a jogi szöveg alkotói sem gondolják komolyan, hogy a felhasználó elolvassa azt, amit egyetlen gombnyomással elfogad.

További részletek testvérlapunkban a PCWorldben olvashatók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.