Hirdetés
. Hirdetés

Kivégeznek egy fontos szolgáltatást a Windows 7-ben

|

A régebbi Windows-változatok alatt már nem fognak frissülni a metaadatok a Windows Media Playerben. A módosítás a Windows Media Centert is érinti.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft minden különösebb hírverés nélkül megszüntetett egy szolgáltatást a Windows Media Center és a Windows Media Player Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 alatt futó verziójában.

A változtatás annyiból áll, hogy az új metaadatok a régi Windows rendszerek alatt már nem frissülnek bennük. Ez azt jelenti, hogy nem fogjuk tudni megnézi az olyan információkat, mint a cím, a műfaj, az előadó, vagy a rendező és a szereplők, de a korábban letöltött metaadatok elérhetők maradnak.

A módosítás a cég szerint a felhasználói adatok elemzése alapján történt, ami virágnyelven annyit tesz, hogy a Microsoft a fogyatkozó felhasználói bázis miatt már nem akarta strapálni magát a szolgáltatással.

Ugyanakkor a funkció a Windows 10 alatt továbbra is megmarad, ami valószínűsíti, hogy a Microsoft ezzel a lépéssel is a továbbfejlesztésre szeretné ösztönözni a felhasználókat. A buzgalom indokolt, hiszen a Windows 7 támogatása jövő januárban megszűnik, és még mindig ez a második legnépszerűbb asztali operációs rendszer, amelynek piaci részesedése meghaladja a 35 százalékot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.