Hirdetés
. Hirdetés

Kodak-szabadalmakat sért a Samsung?

|

A kameragyártó Kodak panaszának helyt adott a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság egyik tagja, és ha a testület egésze is így dönt, megtilthatják a Samsung érintett termékeinek importálását az USA-ba.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának (International Trade Commission, ITC) egyik tagja, egy közigazgatási ügyekkel foglalkozó jogász csütörtökön hozott határozata alapján a Samsung két olyan szabadalmat is megsértett, amelyek a Kodak tulajdonában vannak.

A Kodak múlt év végén nyújtotta be panaszát a Samsung és az LG ellen, képrögzítési, tömörítési, adattárolási és képelőnézeti technológiákat érintő szabadalmak megsértése ügyében. A cég azt kérte az ITC-től, tiltsa meg a Samsungnak és az LG-nek ezen technológiákat tartalmazó termékek értékesítését az USA-ban.

A határozatban azért nem szerepel az LG neve, mert a kameragyártó és a vállalat még korábban megegyezett, és ennek keretében december 4-én keretlicenc-megállapodást írt alá. A felek rendezték összes szabadalmi vitájukat, cserébe a Kodak visszavonta az LG-re tett panaszát.

A jogász által kiadott határozat tényként kezeli a szabadalomsértést, egyen elutasítja a Samsung azon kérelmét, amely az eljárás megszüntetésére irányult. A dokumentum most a bizottság elé kerül, csak ezt követően születhet érdemi döntés az ügyben. Ha igazat adnak a benne foglaltaknak, a Samsungnak megtilthatják az érintett termékek importálását az USA-ba.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.