Hirdetés
. Hirdetés

Költözik a Sony Mobile

|

A Sony Mobile komolyabb átszervezésbe kezd. Központjuk a továbbiakban Tokióban lesz, melynek kivitelezése során ezer embert eresztenek szélnek.

Hirdetés

Tokió
Tokió
Az újraszervezés elhatározása hat hónapot vett igénybe, ugyanis ennyi idő telt el, mióta a Sony felvásárolta az Ericsson ötven százalékos részesedését a Sony Ericsson Mobile-ból. A változások legmeghatározóbb, és egyben legsúlyosabb eseménye az októberben történő vezetőség áthelyezése Lundból (Svédország) a japán fővárosba, melynek egyenes következménye 650 alkalmazott elbocsájtását is magában foglalja.

Azonban a Sony nem teljesen hagyja ott a svéd várost, kétezer ember továbbra is ott fog szoftver- és alkalmazásfejlesztést végezni, mondta a Sony Mobile szóvivője. Az elbocsátásokat feltehetőleg 2014. március végéig fogják ütemezni.

A leépítések célja mi más lenne, mint hogy a költségek lefaragásával, a cég profit termelő képességének növelése. Ezzel párhuzamosan a gyorsuló integráció és konvergencia a szélesedő Sony portfólióval segít, hogy minden vásárló eldöntse, számára melyik a legkívánatosabb készülék, írta Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile vezérigazgatója.

„A Sony Mobile-nak nehéz időszaka lesz, amíg visszakerül a piacon belül oda ahova való.” írta Ben Wood a Sony kutatócsoportjának egyik vezetője. „De a siker nem jön könnyen!”

(A vállalat ugyanis többé nem tartozik a tíz legnagyobb mobil gyártó közé az elkészült termékszám alapján, a második negyedéves statisztikákra támaszkodva.)

Eközben nagy hangsúlyt fektetnek a következő héten Berlinben rendezett IFA fogyasztói elektronikai showra, ami igen nagy eseménynek számít, ezért biztosít nagy lehetőséget a cégnek a felfele ívelő út folytatásában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.