Hirdetés
. Hirdetés

Komoly foltozásra szorult a Snow Leopard

|

Az Apple több, mint félszáz sérülékenységet foltozott be a Mac OS X operációs rendszerében, illetve az azzal kompatibilis egyes alkalmazásokban.

Hirdetés

Az Apple idén hatodszor adott ki hibajavításokat a Mac OS X-hez, és egyben második alkalommal tett elérhetővé patch-eket a Snow Leopardhoz. A mostani frissítés igen tekintélyes méretűre sikerült, hiszen egészen pontosan 58 különféle sebezhetőséget orvosol. Ennél "terebélyesebb" foltozgatásra májusban került sor, amikor 67 sérülékenységről adott hírt a cég.

Az Apple nem szokta veszélyességi besorolással ellátni az általa javított biztonsági hibákat. Ennek ellenére azért lehet következtetni arra, hogy a mostani frissítéssel is számos, komoly kockázatokat hordozó sebezhetőség megszüntetése történt meg. A cég ugyanis jelezte, hogy az 58 sérülékenység közül 32 alkalmas tetszőleges kódok futtatására is. Az ilyen jellegű hibák pedig általában a kritikus veszélyességű biztonsági rések közé szoktak tartozni, például a Microsoft és az Oracle esetében is.

A mostani hibajavítás a Mac OS X rendszerösszetevői mellett olyan komponenseket, illetve szoftvereket is érint, mint például a QuickTime, az Apache Web server, a Fetchmail, az IPSec, a LibXML, az OpenLDAP, az OpenSSH, a PHP, a RADIUS és a Subversion. A hírek szerint az Apple megszüntette a Mac OS X 10.4 (Tiger) biztonsági támogatását, amit az is alátámaszt, hogy ezúttal már egyetlen patch-et sem tett elérhetővé a 2005 áprilisában kiadott operációs rendszeréhez.

Az Apple biztonsági frissítései a cég weboldaláról tölthetők le. További információk az Isidor Biztonsági Központ weboldalain olvashatók.

A hír a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.