Hirdetés
. Hirdetés

Komolyan ráfekszik az újrahasznosításra a Google

|

A cég 2022-re minden termékéhez újrahasznosított anyagokat szeretne használni, de már az idei dizájnjaikban is komoly hangsúlyt fektettek erre.

Hirdetés

A tech óriásvállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy fenntarthatóan működjenek. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az Apple az iPhone 12-es szériával együtt jelentette be, hogy tíz év alatt szeretnék teljesen karbonsemlegessé tenni a termékeik gyártását. Most a Google is hasonlóan komoly lépésekre szánta el magát, ők az újrahasznosított anyagok felhasználását és az újrahasznosítható termékek gyártását tűzték zászlajukra.

Hirdetés

A cég már az idei Pixel és Nest modellek tervezésekor rengeteg olyan anyagot használt fel, melyek egyébként kárba vesznének, a Pixel esetében például annak hátlapja teljes egészében újrahasznosított alumíniumból készül. A cég elmondása szerint ez nem csak azért fontos, mert a bányászással keletkező károsanyag-kibocsátás csökken, de a gyártás karbonlábnyoma is 35 százalékkal kevesebb. A Nest Audio borításának 70 százaléka készül újrahasznosított műanyagból, ugyanez igaz a Nest Minire és a Nest Thermostatra is.

"Az újrahasznosított alapanyagokkal kapcsolatos törekvéseink a termékeink előállítása során nem csak a saját fenntarthatósági elköteleződésünket segíti elő, de elérhetővé teszi a partnereinknek, hogy biztonsággal költsenek ezen anyagokra és fejlesszenek velük, így az ipar szélesebb rétege használhatja őket." - áll a Google közleményében.

A cég 2025-re teljes műanyag-felhasználásának 50 százalékát kizárólag újrahasznosított műanyagból szeretné megoldani. Emellett azt is célul tűzték ki, hogy 2022 és 2025 között megvalósítják, hogy a termékeik csomagolásai 100 százalékig műanyagmentesek és újrahasznosíthatóak legyenek. Ez egybecseng azon bejelentésükkel, hogy az Apple-höz hasonlóan, 2030-ra szeretnék, ha irodáik és adatközpontjaik teljes egészében karbonsemlegesek lennének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.