Hirdetés
. Hirdetés

Kompatibilitási gondok a Windows 10 májusi kiadásában

|

Az Intel Optane memóriájával felruházott rendszereken sokan panaszkodnak működési zavarokra.

Hirdetés

Az Intel megerősítette, hogy a Windows 10 May 2020 Update gondokat okozhat az Intel Optane memóriák bizonyos típusainál. Korábban néhány felhasználó a Twitteren jelezte a problémákat: konkrétan arra panaszkodtak, hogy nem lehet betölteni az iaStorAfsServiceApi.dll fájlt, és egy későbbi tweetben a Microsoft Education is megerősítette, hogy a jelek szerint a memória nem kompatibilis a májusi kiadással. 

Hirdetés

A Intel szóvivője szerint a Microsofttal közösen dolgoznak a megoldáson. A szóvivő azt mondta, hogy a kompatibilitási gondok az Intel Optane Memory H10-et és az eredeti Optane Memory M10-et érintik.

Az Intel az Optane-t kifejezetten merevlemezek mellé tervezte gyorstárazó megoldásnak. Az elképzelés az volt, hogy a PC az Optane gyorstárból olvassa ki a leggyakrabban elért információkat, ami jelentősen gyorsítja a működést. Az Intel szerint a hibát már a Windows Insider fázisban észlelték, de valahogy mégis bekerült a végső változatba.

A májusi frissítés egyelőre csak úgy érhető el, ha kifejezetten kérjük a Windows Update-en keresztül. De a telepítés még ekkor is leáll, ha gépünket a támogató oldalon felsorolt problémák bármelyike érinti. Ez az anyag azonban az Intel Optane memóriáját nem említi a lehetséges hibaforrások között.

A lapkagyártó időközben kiadott egy közleményt, miszerint a hibát kijavították. Ugyanakkor egy dokumentumot is közzétett, amelyben lépésről lépésre elmagyarázza, mi a teendő, ha valaki véletlenül az említett hibába fut.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.