Hirdetés
. Hirdetés

Konferenciáztak az etikus hackerek

|

Gyakorlatilag bármilyen informatikai rendszer feltörhető. Az Ethical Hacking konferencia idén is számos érdekes, leleményes hacker trükkel kényeztette el közönséget.

Hirdetés

Az elmúlt évekhez hasonlóan immár ötödik alkalommal gyűltek össze az etikus hackerek és az informatikai biztonság iránt érdeklődők a NetAcademia által rendezett Ethical Hacking konferencia keretében. A rendezvény látogatói számos új, továbbfejlesztett vagy továbbgondolt hacker trükkel ismerkedhettek meg. Ennek révén a résztvevő szakemberek teljesebb körű védelmet alakíthatnak ki, és olyan fenyegetettségekre is fel tudnak készülni, amelyekre korábban talán nem is gondoltak. A rendezvényen testközelből láthatták, hogy a különféle, sajtóban is emlegetett támadási módszerek a való világban miként működnek, és azok sok esetben milyen egyszerű lehetőségeket kínálnak a védelmi rendszerek megkerülésére.

 



Mint kiderült jobb félni, mint megijedni, hiszen gyakorlatilag minden informatikai rendszer feltörhető. Kovács László alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára például arról beszélt, hogy 2011-ben miként sikerült Iránnak egy szupertitkos, amerikai fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgépet leszállásra kényszerítenie. Irán olyan zavaró jeleket sugárzott, aminek következtében a Lockheed Martin által fejlesztett gép elvesztette a műholdas kapcsolatot, majd GPS spoofing, azaz hamis GPS-jelek sugárzása révén a gépet landolásra lehetett kényszeríteni.

A konferencia előadásairól bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.