Hirdetés
. Hirdetés

Konszolidálódik a mobilchip-piac

|

Befejezte a mobileszközökbe szánt chipek üzletágának egyesítését az Ericsson és az STMicroelectronics. A továbbiakban vegyesvállalatként működik a közös cég.

Hirdetés

A két vállalat tavaly augusztusban jelentette be az egyesülést, és a folyamat most fejeződött be. Az STMicroelectronics korábban már létrehozott egy vegyesvállalatot az NXP chipgyártóval; az új vegyesvállalat most úgy jött létre, hogy az STMicroelectronics kivásárolta az NXP részesedését, az Ericsson pedig 1,1 milliárd dollárt fektetett be. Elnök-vezérigazgatója Alain Dutheil lesz (képünkön), aki korábban az ST-NXP Wireless vezérigazgatója, majd operatív igazgatója volt. A 8000 alkalmazottal műkődő új vegyesvállalat a négy legnagyobb mobilkészülék-gyártójának szállít majd hardvert, szoftvert és támogatást.

Közben a Motorola 3,6 milliárd dollár veszteséget jelentett be a negyedik pénzügyi negyedévre. Az árbevétele 7,14 milliárd volt, 26 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi időszakban, ám a legnagyobb visszaesést a mobiltelefon-üzletág szenvedte el, méghozzá 51 százalékot - itt az árbevétel 2,35 milliárd dollár volt. A vállalat átszervezésekkel igyekszik költségeket csökkenteni, terveik szerint ezzel 1,5 milliárd dollárt takarítanak meg az idei pénzügyi évben. Az első negyedévben továbbra is veszteségre számítanak, az ezutáni időszakra nem fogalmaztak meg előrejelzést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.