Hirdetés
. Hirdetés

Könyvidézetekkel őrjít a Google mesterséges intelligenciája

|

Ha beírunk egy kérdés, a program idézettel válaszol.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Research két webhelyet hozott létre, amelyek szórakoztató módon demonstrálják, hol tart ma a mesterséges intelligencia alapú beszédfeldolgozás.

Az egyik hely a "Talk to Books", azaz "Beszélgetés könyvekkel" címet viseli, mivel itt bizonyos mértékig tényleg könyvekkel cserélhetünk eszmét. Beírunk egy egyszerű kérdést, és válaszul könyvidézeteket kapunk a témával kapcsolatban.

A rendszer állítólag nem kulcsszavak egyszerű illesztésével dolgozik. A Google kutatási igazgatója, Ray Kurzweil, és termékmenedgyere, Rachel Bernstein szerint többmilliárd beszélgetés jellegű mondatpár betötésével képezték ki az AI-t, hogy megtalálja a helyes választ.

A másik webhely, a Semantris szóasszociációs játékokat kínál.

Kurzweil és Bernstein szerint a webhelyek megmutatják, hogy az új AI-képességekre építve olyan alkalmazások hozhatók létre, amilyenekről korábban nem is álmodtunk. A Google más fejlesztők és kutatók számára is hozzáférhetővé teszi eredményeit, így az új technológia további AI-alapú alkalmazások kifejlesztését segítheti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.