Hirdetés
. Hirdetés

Konzultáció a hálózatsemlegességről

|

Az Európai Bizottság szokásos konzultációs mechanizmusa keretében a hálózatsemlegességgel kapcsolatban kéri ki az uniós polgárok véleményét.

Hirdetés

A konzultáció során többek között olyan kérdések merülnek fel mint hogy az internetszolgáltatók számára lehetővé kell-e tenni, hogy bizonyos forgalomszabályozó módszerek segítségével előre meghatározott forgalomtípusokat preferáljanak-e másokkal szemben; hogy az ilyen forgalomszabályozó módszerek okozhatnak-e problémákat, valamint hogy ezeknek lehetnek-e negatív hatásai az egyes felhasználókra nézve; és hogy a tisztességes internetpiaci feltételek fenntartásához az EU-nak kellene-e további lépéseket tenni, vagy az iparágra kell-e bízni az irányító szerepet?

Neelie Kroes bizottsági alelnök még tavasszal jelentette be a konzultáció megindítását. A konzultáció képezi majd a hálózatsemlegességgel foglalkozó bizottsági jelentés alapját, amely előreláthatóan ez év végén lát napvilágot. A konzultáció lehetősége szeptember 30-ig áll az érintettek rendelkezésére (az érintett kör: tartalom- vagy hálózatszolgáltató, fogyasztó, üzleti vállalkozás vagy kutató). Az internet nyitottsága és semlegessége egyébként az európai Digitális Menetrendben meghatározott célkitűzések nagy részének feltétele is.

További részletek: http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/library/public_consult/index_en.htm

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.