Hirdetés
. Hirdetés

Korjelző: tablet vagy okostelefon?

|

A Flurry piacelemző cég felmérése arra keresett választ, hogy a tabletek és okostelefonok használata hogyan oszlik meg a két eszköztípus között, s hogyan felelnek meg a felhasználók eltérő igényeinek.

Hirdetés

A Flurry 500 millió okos eszközről szeptember folyamán begyűjtött adatok elemzéséből jutott a most közzétett megállapításokra az okostelefonok és a tabletek eltérő használatáról. Például arra, hogy a tableteket általában idősebb és a nekem tekintetében kiegyensúlyozottabb felhasználói réteg használja, akik szeretik az eszközüket szórakozásra és médiacélokra igénybe venni, akár egész hosszú esti időszakokban is.

Bármilyen meglepő, de sokkal többet játszanak a táblagépeken (a felhasználók 67 százaléka), mint az okostelefonokon (39 százalék). Holott korábban mindenki azt gondolta volna, hogy erre napközben a kéznél lévő okostelefonokat, este pedig a sokkal jobb látványt nyújtó számítógépeket, vagy főleg a speciális játékeszközöket használják. A közösségi alkalmazásoknál fordított a helyzet: okostelefon 24, tablet 10 százalék.

Ahogy az is meglepő a mostani kutatásban, hogy a nők, akiket korábban az e-könyv olvasók használatában tartottak erősnek, szemben a tabletekhez vonzódó férfiakkal, alig hogy kevesebben (49 százalék) veszik kézbe a táblagépeket, mint a férfiak (51 százalék). Az okostelefonoknál a férfiak előnye kissé nagyobb, 56:44-re vezetnek.

Az applikációkat az okostelefonokon heti átlagban 12,9-szer veszik igénybe a tabletek 9,5-ös átlagával szemben, de a telefonon egy alkalom átlagban 4,1 percig tart, a tableten éppen kétszer ennyi ideig.

Végül a tablethasználó alapvetően idősebb az okostelefonálónál. Előbbieknek 34, utóbbiaknak 30 év az átlagos életkoruk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.