Hirdetés
. Hirdetés

Környezetbarát szállításban első a HP

|

Az iparágban elsőként használhatja a zöld szállítási láncért járó SmartWay logót a HP.

Hirdetés

A HP bejelentette, hogy az iparágban elsőként jogot szerzett az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (U.S. Environmental Protection Agency - EPA) SmartWay logójának használatára. A cég egyes fogyasztói IT termékein tüntetheti fel a logót, bizonyítva, hogy a termékdisztribúciós rendszere megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak.
A SmartWay a logisztikai iparág számára kifejlesztett ajánláscsomag, mely az üzemanyagfogyasztás mérséklését, az üvegház-hatású és egyéb káros gázok kibocsátásának csökkentését célozza.


A SmartWay program célja, hogy a szállítás során keletkező széndioxid-kibocsátás 2012-ig 33 millió tonnával, a nitrogén-oxidok kibocsátása pedig évente 200 000 tonnával csökkenjen. Az ajánlások betartásával a logisztikai iparág üzemanyag-igénye évente 150 millió hordóval csökkenthet, ami 12 millió (!) autó fogyasztásának felel meg.
Bár az EPA programjához több mint 700 vállalat csatlakozott, a HP az első, amely feltüntetheti a termékei csomagolásán a SmartWay logót. Ennek feltétele, hogy a szállítási lánc minden eleme teljes egészében megfeleljen a SmartWay ajánlásainak.


smartway_logo.gif
A HP emellett a HP Pavilion és a Compaq Presario termékcsalád (asztali számítógépek, monitorok, kellékek) gyártásában és a termékek disztribúciójában részt vevő összes logisztikai partnert átvilágította, és segítséget nyújtott nekik az EPA ajánlások teljesítéséhez. Ma a teljes szállítási lánc megfelel a SmartWay program előírásainak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.