Hirdetés
. Hirdetés

Környezetvédelem, zene és Ovi

|

A Nokia World konferencián a gyártó a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta, illetve az Oviról árult el újabb részleteket.

Hirdetés

Az idei, hagyományos Nokia World konferencián a gyártó a Comes with Music szolgáltatás ismertetésén kívül - melyről már korábban beszámoltunk -, a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta, illetve a korábban bejelentett Ovi online tartalomszolgáltatásáról árult el további részleteket.

Ovi - saját konzol az élethez

A finnül ajtót jelentő és felhasználói számára mindennapjaikhoz irányítópultot biztosító Ovi arra teremt lehetőséget, hogy a felhasználók könnyedén elérhessék a már működő közösségi hálójukat, feed-jeiket és tartalmaikat. A rendszer különböző "élménycsomagok", például térképek, zene vagy játékok révén működik. Mindegy, hogy számítógéppel vagy közvetlenül a mobiltelefonnal csatlakozunk az Ovihoz, az ikonok változatlanok maradnak. Az Ovi ugyanis három környezetben működik majd: a mobilkészülékeken, a számítógépeken és az interneten.

nokia_ovi.jpg

Az első Ovi szolgáltatások már elindultak, és ezt az alkalmat a fogyasztókkal folytatandó aktív párbeszéd kialakítására és a visszajelzések meghallgatására használja fel a Nokia, hogy az igényeknek megfelelően fejleszthesse a tartalmat. Az Ovi szolgáltatásokat világszerte folyamatosan vezetik be, egyes szolgáltatások kezdettől fogva mindenhol elérhetők lesznek (pl. a Nokia Maps), míg mások (pl. a Nokia Music Store) országonként indulnak a helyi piacokon kötött megállapodások függvényében.

Környezettudatos magatartás

A Nokia a fentiek mellett a környezetvédelmi kérdések iránti fogékonyságát hangsúlyozva beszámolt azon elkötelezettségéről, hogy a mobiliparág élére áll olyan kezdeményezésekben, mint például az energiahatékonyság, a használt termékek alapanyagai, visszavételük, újrafeldolgozásuk és a csomagolás. Az elkötelezettséget a Nokia 3110 Evolve mobilkészülék bemutatásával támasztották alá, amely több mint 50 százalékban újrahasznosítható alapanyagokból felépülő bioborítással készült.

03_nokia_3110_evolve_2.jpg

A készülék 60 százalékban újrafeldolgozott anyagú, kisméretű csomagolásban kerül piacra, és az energiafelhasználás szempontjából eddig leghatékonyabb, az Energy Star követelményeinél 94 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztású Nokia töltő jár hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.