Hirdetés
. Hirdetés

Kötelező programozás oktatás a középiskolákban

|

Az informatika immár olyan mélyen beleívódott mindennapjainkba, hogy érdemes behatóbban is megismertetni vele a diákokat.

Hirdetés

Egy rendkívül előrelátó kezdeményezésről érkezett hír, amelyet Magyarországon is érdemes lehet megvalósítani. Rahm Emmanuel, Obama amerikai elnök volt stábfőnöke, jelenleg Chicago polgármestere azt javasolta egy technológiai rendezvényen tartott beszédében az amerikai kormánynak, hogy tegye kötelezővé országszerte a számítógép-programozás tantárgyat azok számára, akik érettségi bizonyítványt kívánnak szerezni. Akárhogy is fogadják a Fehér Házban javaslatát, az biztos, a politikus saját városában 2018-ig mindenképpen be kívánja vezetni, hogy a számítógép-tudomány tantárgy felvétele az érettségi bizonyítvány feltétele legyen.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.