Hirdetés
. Hirdetés

Közel a HD-háború vége

|

A Warner Bros. a Blu-ray formátum mellett foglalt állást. A döntés megpecsételheti a rivális HD DVD sorsát.

Hirdetés

A két nagyfelbontású formátum közötti harcot az fogja eldönteni, hogy a nagy filmstúdiók melyik megoldást választják. A Universal és a DreamWorks már letette a voksát a HD DVD mellett; a Paramount, miután egy ideig mindkét formátumot támogatta, szintén a HD DVD mellett döntött. A többiek viszont a Blu-Rayt választották. A Warner utolsóként adta ki filmjeit mindkét formátumban, és a piaci várakozások szerint az ő döntésén múlik majd, melyik formátum lesz a domináns.

A döntést sejteni lehetett, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államokban és Európában egyaránt a Blu-Ray lemezekből fogy több. Pénteken a Warner fellebbentette a fátylat: a továbbiakban csak a Blu-rayt támogatja. Kevin Tsujihara, a Warner otthoni szórakoztató üzletág elnöke indoklásában elmondta: a két formátum jelenléte zavart kelt a felhasználók között, és érdektelenné teszi őket a nagy felbontás iránt, ami akadályt jelent a technológiák tömeges elterjedésével szemben.

A Warner döntése azt jelenti, hogy a hollywoodi filmek több mint kétharmada ezután Blu-Ray-en fog megjelenni. Ez súlyos csapás a Microsoft és a Toshiba által fémjelzett HD DVD táborra, amit az is mutat, hogy vasárnap mindkét vállalat lemondta a CES-re bejelentett sajtótájékoztatóit, valamint az elemzőkkel és a viszonteladókkal tervezett találkozóit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.