Hirdetés
. Hirdetés

Közeledik a 4G mobilhálózatok ideje

|

Beindulnak a negyedik generációs mobilhálózatok próbaüzemei, a szolgáltatók a lehető leghamarabb szeretnének áttérni az új technológiára. Az első 4G hálózatok indulása 2010 végére tehető világszerte.

Hirdetés

Az LTE (Long Term Evolution) az utolsó lépés a negyedik generációs mobilhálózatok felé, amely nagyobb kapacitást és sebességet kínál majd. Míg a jelenlegi telefonhálózatokat 3G (harmadik generációs) névvel illetik, addig az LTE technológia marketingjét

már a 4G címszó alatt építik fel. Világszerte 100 mobilhálózat üzemeltető társaság rendelkezik az LTE technológiával, a próbaüzemek illetve a próbaüzemek előkészítése jelenleg is folyik.

A fejlesztésekben természetesen az Ázsia-Óceánia régió jár az élen, ahol eddig 40 próbaüzemen vannak túl. A listát a japán és dél-koreai operátorok vezetik, mindeközben 33 olyan szerződés került bejelentésre, amely LTE felszerelésekről szól. Az ABI Research komoly érdeklődést prognosztizál a negyedik generációs technológia iránt, számításaik szerint 2013-ra 32,6 millió olyan előfizető lehet, aki LTE technológiát vesz majd igénybe. Az első éles LTE hálózatok bejelentése 2010 végére várható.

Addig is marad a hazánkban is használatos HSDPA hálózatok további kiépítése és erősítése, amely nagyobb letöltési sebességet tesz lehetővé, legfeljebb 21 Mbps-ig.

A hírnek egyébként magyar vonatkozása is van, hiszen a Vodafone több nagyváros mellett Budapesten is tesztelte az LTE technológiát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.