Hirdetés
. Hirdetés

Közös táblagépen dolgozik a Google és a Verizon

|

A Wall Street Journal szerint a Verizon megerősítette, hogy olyan Android alapú táblagépen dolgoznak, amely az Apple iPad kihívója lesz.

Hirdetés

Hivatalos bejelentésről egyelőre nem számolhatunk be, ugyanis a Verizon mobilszolgáltató és a Google is elzárkózott a hír kommentálásától, bár a Wall Street Journal azonban beszámolt róla, hogy a Verizon Wireless vezérigazgatója, Lowell McAdam már megemlítette a terméket egy intejú során.

Feltételezhetően a Google Android operációs rendszerét futtatja az új tablet, ami ugyan egy okostelefon operációs rendszer, de ezelőtt is volt már rá példa, hogy táblagéphez használták. Az Archos kínálatában szerepel egy Android tábla és hónapok óta keringenek pletykák a Motorola és a Dell hamarosan eljövendő hasonló termékéről.

 

Illusztrációnkon az Archos táblagépének fantáziarajza

Jelenleg a táblahelyzet meglehetősen egypólusú, az USA-ban az AT&T egyezett meg kizárólagosan az Apple-el az iPad forgalmazásáról. A Verizon nyilvánvalóan azt reméli, hogy mint a keresőóriás partnere képes lesz az iPad sikeréhez hasonló eredményeket elérni. Annál is inkább, mert még az iPhone-ra vonatkozóan is kizárólagos szerződésben áll az AT&T az Apple-el, így okostelefon-fronton már ütköztette az androidos Motorola Droid-ot az iPhone-al. Egy Android alapú táblagép kiterjeszthetné ezt a stratégiát a táblagépek frontjára is.

Az Apple ugyan bejelentette, hogy már az iPad forgalmazásának első 28 napjában 1 millió darabot adott el, de nem részletezte, hogy ezen belül hány darab 3G-s készülék talált gazdára. Tekintettel arra, hogy a 3G változat csak a 28 napos periódus utolsó napján került a boltokba, értékesítési aránya nem lehet túl magas, tehát az egymillió iPad majd' mindegyike szimpla Wi-Fi-s modell kell, hogy legyen.

Egy új, nem az Apple privát médiabirodalmához láncolt tablet megjelenése nagy sikert hozhat, különösen egy nagy mobilszolgáltató üzletében. Aki eddig idegenkedett az Apple-től, az szabadabban használható táblagép alternatívához juthat majd. Nagyon nagy a várakozás ezen a piacon, amit csak felfokozott a HP-Palm felvásárlás híre, melyről már beszámoltunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.