Hirdetés
. Hirdetés

Közösségi lufitól tart Buffett

|

A befektetési guru szerint a piac túlértékeli a közösségi oldalakat.

Hirdetés

Warren Buffett, amerikai befektetési guru szerint sokan túlértékelik a közösségi oldalakat, pedig ezen webes szolgáltatások valójában kevesebbet érnek, mint ahogy jelenleg a piac beárazza azokat. A Bloomberg tudósítása szerint a szakember egyenesen túlértékeltnek nevezte az Új Delhiben tartott konferencián a közösségi oldalakat, így szerinte elképzelhető, hogy a sok feltörekvő cégbe invesztálók hamarosan hoppon maradnak majd.

 

 



"Rendkívül nehéz megbecsülni a közösségi oldalak mögött álló cégek értékét. Néhányuk nagy nyertes lesz, míg mások idővel eltűnnek majd" - mondta a befektetőkből álló hallgatóságának.

Habár Warren Buffett nem említett meg egyetlen céget sem név szerint, emlékezetes, hogy a Facebookot 50 milliárd dollárra értékelték fel, miután a Goldman Sachs és az orosz Sky Technologies 450 millió, illetve 50 millió dollárt invesztált a közösségi oldalba. A hírek szerint ezzel párhuzamosan a chicagói székhelyű Groupon is egy befektetői csoporttal tárgyal, amellyel a közösségi vásárlás nagy öregjének számító oldal 25 milliárd dollárra növelheti az értékét. Sőt a Twitter jelenlegi árát is 5 milliárd dollárra becsülik, amely oldalvízén például az UberMedia is megpróbál elevickélni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.