Hirdetés
. Hirdetés

Közösségivé válna a Google

|

A keresőcég az internetes szolgáltatások számos területén jelen van, ám a közösségi hálózatokkal eddig nem tudott mit kezdeni. Most próbálkozást tesz erre a Gmailbe épített hírfolyam-szolgáltatással.

Hirdetés

A Google tegnap bejelentette, közösségi szolgáltatással bővíti a Gmail levelezőrendszert; az iWiW-ről, Facebookról és Twitterről már ismerős hírfolyam funkcionalitást integrálta a népszerű, közel 100 milliós felhasználói bázissal rendelkező platformba. A közösségi oldalak státuszüzeneteiben rövid szövegeket, cikkeket, videókat, alkalmazásokat stb. osztanak meg egymással a felhasználók, amelyek időrendi sorrendben jelennek meg a hírcsatornában. Hasonló lehetőségeket nyújt a Google Zümm (angolul Google Buzz), amely a cikk születésekor hazánkban még nem volt elérhető, de a cég azt ígéri, hamarosan az egész rendszerben hozzáférhető lesz a szolgáltatás.

A Google Zümm lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen nyomon követhessék ismerőseik közösségi tevékenységét. A szolgáltatás közvetlenül a Gmail postafiókból, illetve akár mobiltelefonról is elérhető - olvasható a vállalat közleményében.


Mit tud a Zümm?

Napjaink számtalan státuszüzenettel, csirippel és folyamatosan frissülő hírfolyamokkal teli világában az eligazodás egyre nehézkesebbé válik. A Google Zümm egy új, és egyszerű módja a státuszüzenetek, fotók, videók és más egyéb tartalmak kezelésének, megosztásának, valamint beszélgetések kezdeményezésének. A Zümm a már meglévő közösségi kapcsolatokat használja a Gmail postafiókon belül, illetve e-mail és chat előzmények alapján ajánl ismerősöket.

A Zümmben az egyes tartalmak megosztása történhet privát vagy nyilvános módon is, így a felhasználóknak nem szükséges más szolgáltatásokat használnia. A már meglévő Gmail fiókkal való szoros integrációnak köszönhetően könnyen nyomon követhetőek a beszélgetésfolyamok. Továbbá a Zümm mobiltelefonos használatakor az aktuális tartózkodási hely is megosztható.

A Google Zümm egy olyan nyílt rendszer, ami jelenleg támogatja a Picasát, a Google Readert, a YouTube-ot, a Flickrt, a Bloggert és a Twittert, és a sort számos más alkalmazás követheti majd. A fejlesztők és szolgáltatók, akik szeretnék termékeiket a Zümmbe integrálni, egy egyszerű feed-alapú API segítségével megtehetik ezt, amely idővel egy teljesen írható/olvasható API-vá alakul majd.

A Google Zümm szolgáltatást a következő hetekben a Google fokozatosan terjeszti ki a Gmail-fiókokra, így az új ikon hamarosan minden felhasználó számára megjelenik majd a Beérkező levelek mappa alatt.

Fogjuk használni?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.