Hirdetés
. Hirdetés

Kriptovalután dolgozik a Facebook?

|

A cég blockchain részleget hozott létre, és komoly kriptovaluta-szakértőket szerződtetett. Mindebből egyesek arra következtetnek, hogy a közeljövőben be akar lépni a kriptovaluta-piacra.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook még májusban jelentette be, hogy blockchain részleteg hoz létre, hogy kihasználja az új technológiában rejlő lehetőségeket. A projektet a Paypal korábbi elnöke, David Marcus vezette, aki alelnökként csatlakozott a Facebookhoz.

Ezután a cég szép csendben megkezdte szakemberállománya kiépítését, és az álláshirdetésekből kirajzolódik, merre szeretne továbbhaladni a jövőben.

A részleg méretét nagyjából negyven főre lőtték be, és a frissen felvett munkatársak között  Paypal-vezetők, adattudósok, adatmérnökök, szoftvermérnökök, vezető marketingesek, és a Google-tól illetve a Samsungtól érkezett fejlesztőket egyaránt megtalálhatók.

A pénzügyi és fejlesztői szakértelem ilyen jellegű koncentrációja azt sejteti, hogy a Facebook egy kriptovalután dolgozok, amit a fősodorba szeretne bejuttatni. A közösségi hálózat jelenleg kétmilliárd felhasználóval büszkélkedhet, és van benne ráció, ha ezen a platformon megpróbálkozna valami hasonlóval.

Bár a kriptovalutás piac jelenleg gyengélkedik, a Facebook mozgolódása azt jelzi, hogy a technológiában még hatalmas potenciál van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.