Hirdetés
. Hirdetés

Kritikus hibát javít a Microsoft

|

Az e havi patch-kedden egy kritikus és két fontos hibajavítás érkezik.

Hirdetés

A Microsoft biztonsági közleménye szerint jövő kedden három biztonsági frissítés érkezik a Windows rendszerekhez, amelyek közül egyet kritikusnak minősítettek. Azt kihasználva ugyanis hackerek kártékony programokat futtathatnak és telepíthetnek a felhasználók gépein. A kritikus rés a Windows 2000 SP4, a Windows XP SP2 és SP3, a Vista SP1, valamint a Windows Server 2003 SP1, SP2 és a Windows Server 2008 operációs rendszereket érinti.

A másik két biztonsági frissítés csak "fontos" minősítést kapott, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének veszélyesek. A jelentésben említett "spoofing" eljárással ugyanis a támadók a felhasználókat egy nem biztonságos oldalra irányíthatják, hogy ott megszerezzék a gép előtt ülő adatait (felhasználónév, jelszó, bankkártya-szám), vagy egyszerűen csak az oldal segítségével kártékony programok futtatására kényszerítsék az adott gépet. A rések a Windows 2000 SP4, Vista, Windows XP SP2 és SP3, Windows Server 2003 és 2008 operációs rendszereket érintik.

 

 

vistapatch.jpg
 

 


A Windows felhasználók javának tehát érdemes a Windows Update-en keresztül frissíteniük a rendszereiket. Főként, hogy a Conficker vírus jól rámutatott arra, hogy a biztonsági közlemények ellenére sok felhasználó nem telepíti a javításokat. A vírusírók pedig pont rájuk utaznak, s emiatt egy nem frissítet Windows komoly veszélynek van kitéve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.