Hirdetés
. Hirdetés

Kritikus Windows javítás érkezik

|

Kilenc biztonsági frissítést ad ki a Microsoft. Több a Windows rendszerek kritikus hibáit igyekszik kijavítani.

Hirdetés

Biztonsági közleménye szerint augusztusi szokásos hibajavító keddjén kilenc biztonsági frissítést ad ki a Microsoft, amelyek közül nyolc a Windows rendszereket, egy pedig több más szoftverét érinti. Közülük öt kritikus besorolást kapott, amelynek kihasználásával a támadó átveheti a felhasználó gépe felett az uralmat, annak tudta és beleegyezése nélkül. Míg az egyik fontos frissítést a szolgáltatásmegtagadás alapú támadásokat (Denial of Service) igyekszik kivédeni.

 

 

vistapatch.jpg


Ha a Windows operációs rendszereket nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy szinte mindegyik érintett egy-egy kritikus sérülékenységgel. Így a Windows 2000, az XP, a Vista, valamint a Windows Server 2003 és 2008 felhasználóknak is érdemes lesz frissíteni rendszereiket az elkövetkező napokban. Főként, hogy több felmérés szerint is a figyelmeztetés ellenére sem foltozzák a felhasználók rendszereiket, amelyeknek réseit a patch megjelenését követően sikeresen támadhatnak az IT-bűnözők a rés tudatában.

A Windows operációs rendszereken túl a redmondi szoftvercég a Visual Studio 2003, a Biztalk Server 2003, az ISA Server 2006 és 2006, valamint az Office 2003, XP és Small Business Accounting réseit is befoltozza az e havi patch-kedden. Sőt még a Macintosh rendszereket is érinti a mostani biztonsági csomag, hiszen a Client for Mac is kap egy javítást.

Ezzel együtt augusztus a hibajavítás szempontjából csendesebbnek ígérkezik, mint az elmúlt hónap. Akkor ugyanis elsőként 6 sérülékenységet javítottak, majd szükség volt egy rendkívüli hibajavításra is, amellyel további 2 rést foltozott be a redmondi szoftvercég. Köztük az ActiveX vezérlő azon sérülékenységét, amely komoly biztonsági kockázatot jelentett.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.