Hirdetés
. Hirdetés

Kürt: lehallgatás és adatlopás ellen is

|

A Kürt a komplex megoldásokkal indul az ipari kémek és adathalászok ellen.

Hirdetés

Az adatok védelmét, a fenyegetettségek elleni felkészülést, illetve a támadások kivédését szolgáló, hét elemből álló szolgáltatás-együttes mindazon gazdálkodó szervezetek számára megoldást nyújt, amelyek bizalmas információikat, adataikat biztonságban szeretnék tudni.

Az elmúlt hetekben nagy port kavart kémkedéssel kapcsolatos sajtóhírek az adatbiztonság fontosságára hívják fel minden gazdálkodó szervezet figyelmét. Számos társaságtól érkezett felkérés az információbiztonsági szakértő KÜRT Zrt.-hez arra vonatkozóan, hogy segítsenek felmérni, hogy esetleges politikai vagy gazdasági érdekek, vagy pusztán rosszindulat miatt milyen fenyegetettségeknek vannak kitéve bizalmas adataik és rendszereik.

"Nagyon sokan olyan társaságtól kerestek meg bennünket az utóbbi időben, ahol úgy érezték potenciális alanyai lehetnek egy adatlopási vagy megfigyelési támadásnak. Eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy az általunk vizsgált rendszerekben fellelhetőek kisebb-nagyobb, kártékony programok, amik valamilyen internetes tevékenység kapcsán letöltődnek a felhasználói gépekre. Ezek jellemzően nem célszoftverek és nem okoznak komoly kárt a rendszerekben, de mindenképpen felhívják a figyelmet arra, hogy meg kell keresni azokat a pontokat, ahol a biztonsági rendszerek kijátszhatók" - mondta Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója.

A KÜRT Lehallgatás- és Adatlopás-védelmi csomagja olyan elemeket tartalmaz, amelyek önmagukban is segítséget nyújtanak a fenyegetettségek elleni felkészülésben és az esetleges támadások előzetes felderítésében vagy elhárításában. A szolgáltatás-együttes választásával teljes kép adható a rendszer hiányosságairól, a támadási felületekről, valamint a fenyegetettségek kiküszöbölésének módjairól. A cég arra törekszik, hogy az érintett szervezeteket mind az informatikai jellegű, mind a humán és a fizikai fenyegetettségek tekintetében egyaránt megfelelő védelemmel lássa el. A csomag része a kémprogram mentesítés, a belső-, a külső- és a webes sérülékenység-vizsgálat, a fizikai kontrollvizsgálat, a biztonsági tudatosítás és a lehallgatás felderítés.

A Lehallgatás- és adatlopás-védelmi csomag elemei külön-külön és együttesen is megrendelhetők. A vizsgálatok rendszermérettől függően 2-6 hetet vesznek igénybe. A teljes felülvizsgálat végén a szakértők megoldási alternatívákat adnak, amelyek közül a szervezet dönti el, melyik megoldást választja annak érdekében, hogy megelőzze vagy elhárítsa a külső illetve a belülről érkező támadásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.