Hirdetés
. Hirdetés

Küszöbön a Sony AVCHD kamkorder

|

A Sony a jövő héten új kamkordert mutat be. Ez lesz a cég első olyan nagyfelbontású (HD) felvevője, amely kompatibilis az AVCHD formátummal.

Hirdetés

Az AVHCD eredetileg a Sony és a Panasonic érdekeltségi körébe tartozó Matsushita Electric Industrial közös fejlesztése. A formátum lényege, hogy lehetővé teszi nagyfelbontású videoanyagok 8 centiméteres DVD lemezen való tárolását. A hagyományos DVD-k ugyanis nem támogatják a HD felvételeket, a Blu-ray és a HD DVD formátumok pedig még nem eléggé kiforrottak és széles körben elterjedtek ahhoz, hogy technológiájukat kamkorderekhez is felhasználhassák.

Mindez eddig azt jelentette, hogy a Sony és más gyártók DVD kazettákat és merevlemezes meghajtókat voltak kénytelenek alkalmazni HD felvevőikben. Az eladási adatokból azonban egyértelműen kiderült, hogy a felhasználók előnyben részesítik a DVD lemezek egyszerű és praktikus használatát, akár a felvételek minőségének rovására is. Az AVCHD formátum a Sony reményei szerint megoldja ezt a problémát.

Az AVCHD az MPEG4 AVC/H.264-es tömörítéssel dolgozik, mely sokkal hatékonyabb a hagyományos DVD lemezeken használatos MPEG2-es rendszernél. Mivel a HD videó négyszer annyi adatot tartalmaz, mint az általános formátumok, a tömörítés rendszerének folyamatos fejlesztése létfontosságú, ha néhány percesnél hosszabb anyagot akarunk felvenni és tárolni az egyes lemezeken.

Az 1.0-ás verzió engedélyeztetése már el is kezdődött, és várhatóan a többi rivális kamkordergyártó cég, mint például a Canon, a Pioneer, a Samsung Electronics és a Sharp is hamarosan támogatni fogja termékeiben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.