Hirdetés
. Hirdetés

Lapos képernyők, lapos profit

|

Folytatódik a konszolidációs láz a lapos képernyők piacán, a szállítók egy részének már veszteséges a gyártás.

Hirdetés

További 1,9 milliárd dollárt fektet a Samsung Electronics és a Sony az LCD paneleket gyártó közös dél-koreai üzembe. A megegyezés cáfolni látszik azokat a korábbi feltételezéseket, hogy a Sony megszünteti az együttműködést a Samsunggal, miután nemrég a Sony egyharmad részesedést vásárolt a Sharp LCD-gyárában.

A Financial Times kérdésére a Samsung nem erősítette meg a közös befektetés hírét, csupán annyit közölt, hogy a tárgyalások jól haladnak. Az LCD televíziók minőségének folyamatos javítása létfontosságú a Sony számára, mivel a készülékek árának folyamatos csökkenése veszélyezteti a profitrátát. A vállalat tévé üzletága várhatóan veszteséges lesz a márciusban véget érő üzleti évben.

Közben a Pioneer részvényeinek árfolyama látványosan fellendült, miután a vállalat bejelentette, hogy megszünteti a plazma panelek gyártását és a továbbiakban más cég paneleit építi be televízió készülékeibe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.