Hirdetés
. Hirdetés

Laptopgyártót perel az LG

|

Az LG összesen négy szabadalom megsértésével vádolja a tajvani Quanta Computert, a világ legnagyobb laptop PC gyártóját.

Hirdetés

A dél-koreai elektronikai óriás a wisconsini kerületi bíróságon nyújtotta be keresetét, melyben a DVD technológiával kapcsolatos szabadalomsértésekkel vádolja a Quantát. A feltételezett szabadalomsértések a Quanta az Egyesült Államokba szállított laptopjaival kapcsolatosak, amelyeket többek között a HP és a Dell is terjeszt. Az LG egyrészt azt várja a bíróságtól, hogy kötelezze az alperest a szóban forgó technológiák alkalmazásának beszüntetésére, valamint anyagi kártérítésre is számít.

A két vállalatnak nem ez az első bírósági összecsapása: 2000-ben az LG ugyancsak szabadalomsértéssel vádolta meg a Quantát az észak-kaliforniai bíróságon, az ügyben legkorábban jövőre várható ítélet. (Először a Quanta javára született döntés, de ezt a fellebbviteli bíróság később érvénytelenítette.)

Az LG egyébként hatalmas szabadalmi portfolióval rendelkezik, amelyben 5 ezer tétel érinti csak a DVD technológiákat. A vállalat jogászai szerint több mint valószínű, hogy mindkét ügyben a dél-koreaiak kerülnek ki győztesen a jogi csatározásokból; a Quanta egyelőre nem kommentálta az újabb kereset benyújtását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.