Hirdetés
. Hirdetés

Lassan a Microsoft összes szolgáltatása az Azure alá költözik

|

A redmondi vállalatnákl tíz éve döntötték el, hogy az Office 365-ot az Azure-ra telepítik, és ma már hajszálnyira vannak ettől a céltól.

Hirdetés

Öt évvel ezelőtt a Microsoft több fontos szolgáltatását még nem saját Azure felhőjén futtatta. Azóta viszont hatalmas erőkkel dolgozik ennek a helyzetnek a megváltoztatásán, és ma már nincs messze attól, hogy kijelenthesse: összes meghatározó szolgáltatása (tehát az Office 365, az Xbox Live, a Bing és társai) az Azure alá költözött.

Több oka is van annak, miért éri meg egy olyan cégnek, mint a Microsoft, valamennyi felhőszolgáltatását egy közös infrastruktúrán hosztolni. Az előnyök közé tartozik, hogy így sokkal rövidebb idő alatt lehet új termékeket összerakni, egyszerűbb betartani a megfelelési követelményeket, és könnyebb kihasználni a keresztfelhős megoldások, például a Microsoft Graph API-k előnyeit. A méretezés is gyorsabb, és végül, de nem utolsó sorban rengeteg pénzt lehet ilyen módon megtakarítani.

A Microsoft nagyjából tíz éve határozta el, hogy az Office 365-öt az Azure-ra költözteti. A Binghez és az Xbox Live-hoz hasonlóan az Office 365 is a Microsoft saját adatközpontjain futott, de nem az Azure-on hosztolták. Még ma sincs teljes egészében az Azure-on, de a vállalat közleménye szerint már közel jár hozzá. A cég illetékese úgy fogalmazott, hogy a legtöbb Microsoft 365 szolgáltatás, köztük a Teams, az SharePoint Online és az Office Online, valamint az Xbox Live elsősorban az Azure infrastruktúráján működik, és a Exchange Online postafiók-szolgáltatása, valamint az Outlook.com is most költözik az Azure infrastruktúrájára. 

Ez az évtized tehát összességében az Azure sikertörténete, és komoly visszaigazolás a Microsoftnak: amit annak idején kigondoltak, azt mára szinte teljes egészében megvalósították.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.