Hirdetés
. Hirdetés

Láthatatlan tévét csinál a Samsung!

|

Egy olyan álcázó módot találtak ki, amelyik a környezethez igazítja a tévéképernyő képét, így a készülék beleolvad a háttérbe.

Hirdetés

Hirdetés

A Samsung egy New York-i rendezvényen bemutatta 2018-as tévéfejlesztési terveit.

A CES látogatói januárban már megcsodálhatták a microLED képernyős "Wall TV", amely augusztusban jelenik meg a boltokban. Az mLED az OLED-hez hasonló, önálló fénykibocsátású, de nem organikus és hosszabb életű megoldás, amelyből bármilyen méretű, képarányú készülék felépíthető.

Az eseményen talán a legnagyobb érdeklődést az úgynevezett Ambient Mode bemutatója váltotta ki. Ebben az üzemmódban a képernyőn a tévé környezetéből származó kép jelenik meg, így a készülék hasonul a háttérhez, és szinte láthatatlanná válik. Jópofa ötlet, bár kissé energiapazarló.

A Samsung QLED tévéje "kaméleon" üzemmódban.

Gyakorlati szempontból fontosabb az a bejelentés, hogy a QLED szériájához kidolgozott One Connect megoldás, amely a közösítő dobozból egyetlen kábelen viszi tovább az összes jelet a tévéhez, most már a készülék táplásáról is gondoskodni tud. Vagyis tényleg csak egy madzag fut be a tévébe.

A One Invisible Connection kábel 15 méter hosszú is lehet, és könnyen elrejthető például a szegélyléc mögé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.