Hirdetés
. Hirdetés

LCD gyárba invesztál a Samsung

|

A Samsung 2,2 milliárd dollárt invesztál abba az LCD gyárba, amit eredetileg a Sonyval nyitott. A japánok ezúttal nem fizetnek.

Hirdetés

A Samsung a Sonyval közös gyárában a jövő év harmadik negyedévében szeretne beindítani egy új gyártósort, mely lehetővé tenné 50 hüvelykes (127 centiméteres) és nagyobb kijelzőpanelek előállítását LCD tévékhez. A gyár első gyártósorát 1,9 milliárd dollárból állította fel a két gyártó és valamikor az év vége felé éri majd el a maximális kapacitását, az 50 000 panelt havonta. A második sor, melyet a Samsung fel akar állítani, 60 000 darabos havi kapacitással bír.

A cég nem árulta el, hogy a kapacitásbővítést miért a Sony nélkül akarja végrehajtani, a Sony pedig nem volt elérhető hogy kommentálja az ügyet. A gyártósor képes lesz arra is, hogy azt az úgynevezett nyolcadik generációs alapüveget előállítsa - akár 2,2×2,5 méteres méretben - amiből az LCD panelek alapüvegét kivágják. Minél nagyobb ez az alapüveg tábla, annál nagyobb LCD panelek építhetőek belőle. De nem csupán a nagyobb képernyők előállítása ezzel a cél, hanem az is, hogy így csökkentsék az egy egységre jutó költségeket.

tangjeong2.jpg
A közös Samsung-Sony gyár. Dél-Korea, Tangjeong

A Samsung riválisai már eszközöltek befektetéseket annak érdekében, hogy nagyobb alapüveg táblákat gyárthassanak. A Sharp tizedik generációs LCD gyárában, amit ebben a hónapban nyitottak meg, 2,85×3,05 méteres táblákat is képesek előállítani.

178cmlcd.jpg
Csak a méretek érzékeltetése okán: 178 centiméter képátlójú LCD televízió a Samsungtól

A Samsung azt tervezi, hogy tizenegyedik generációs technológia előállítására fejleszti fel majd gyárát - melyben 3,2×3,6 méteres táblákat lesznek majd képesek előállítani - akkor, amikor a piac megkívánja ezt. Egy ilyen üzem 70 hüvelykes (valamivel nagyobb, mint 177 centiméter) és annál nagyobb LCD TV-kbe való panelek előállítására is képes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.