Hirdetés
. Hirdetés

Lecseréli-e a Google az Androidot?

|

Jelenleg dolgozik a keresőkirály a Fuschia nevű, mindenféle eszközön futtatható új operációs rendszer fejlesztésén, amely az ígéretek szerint mentes lesz az Android bosszantó problémáitól.

Hirdetés

Egy ideje felmerültek olyan pletykák, hogy a Google lecseréli az Android és Chrome operációs rendszereket egy másikra, esetleg a jelenleg még fejlesztés alatt lévő Fuschiára. Az utobbiról - amelyet egyelőre egyedül a Pixelbook laptop támogat - annyit tudni, hogy az Androidtól és a Chrome-tól eltérően nem a Linuxra, hanem a Zircon nevű kernelre épül.

Hirdetés

A Zircont eredetileg valós idejű operációs rendszernek szánták, vagyis a beágyazott rendszereken való futtatásra. Ugyanakkor szakértők szerint a kódja elméletileg lehetővé teszi a futását bármilyen eszközön: dolgok internete berendezéseken, közlekedési lámpákban, pénzkiadó automatákban, okosórákban, okostelefonokon, tableteken és asztali számítógépeken, vagyis minden ARM, MIPS és Intel x86-os processzorra épülő eszközön.

Forrás: Scott Akerman CC BY 2.0

A Google már egy ideje dolgozik a Fuschia fejlesztésén, amely a meg nem erősített hírek szerint jövőre jelenhet meg. Az operációs rendszer egyelőre nem teljes, okostelefonos szoftvernek néz ki, dizájnja Material Design kártyákra épül. Egy forgatókönyv szerint a Fuschia felválthatja az Androidot, és megoldhatja annak legtöbb bosszantó problémáját. Először is a Zircon kernel folyamatosan frissíthető, és minden verzió javítható. Mint ismeretes, manapság a legtöbb Android-telefon a mobil operációs rendszer valamelyik régebbi verzióját futtatja.

A Fuschia további nagy előnye, hogy minden eszközön futtatható, így nem csupán az Androidot, hanem a Chrome OS-t is felválthatja. Egy másik Fuschia-funkció, a Ledger szinkronizálja az ugyanazon felhasználó által tulajdonolt összes, a Fuschiát futtató eszközt, így az illető laptopján, tabletén és okostelefonján ugyanazok az alkalmazások, dokumentumok és adatok lesznek, mind szinkronban.

Ráadásul az Fuschia összes alkalmazása ugyanúgy futtatható lesz, mint az Android Instant Appok, ami azt jelenti, hogy az alkalmazások letöltés és telepítés nélkül is használhatók lesznek.

Az, hogy végül is felváltja-e majd a Fuschia az Androidot és a Chrome OS-t, pusztán találgatás, mindenesetre nagy érdeklődéssel várjuk az új operációs rendszer megjelenését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.