Hirdetés
. Hirdetés

Lecseréli nevét az Office Communications

|

A szoftvercsalád az egyszerűbben megjegyezhető Lync néven folytatja tovább.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy megváltoztatja az egységes kommunikációt biztosító termékcsaládjának a nevét, így az év végén megjelenő új változat már Lync elnevezéssel lesz elérhető. "A kifejezés a kapcsolat (szerk.: link) és a szinkronizálás (sync) kombinációjából született. Azaz ha értelmezni akarjuk, akkor az emberek közötti párbeszéd idő és tértől független új módjairól beszél" - írta az átkeresztelés kapcsán Kirk Gregersen, az Office vezető termékmenedzsere. Elmondása szerint emellett kitűzött cél volt az is, hogy egyszerűsítsék a nehezen megjegyezhető és kimondható Office Communications nevet, amelyet így a rendszerek üzemeltetői mellett a végfelhasználók is könnyen megjegyezhetnek majd.

 

 



Yancey Smith, a Lync termékmenedzserének beszámolója alapján ezen felül egy másik szempont is az átnevezés irányába hajtotta a fejlesztőket. Nevezetesen, hogy az új funkciókkal az egységes kommunikációt biztosító megoldás már több egy puszta kommunikációs eszköznél és ezt a szoftvercsalád nevében is szerették volna érzékeltetni. "A felhasználók egy csoportjától az a visszajelzés érkezett, hogy a szoftver nem egy kommunikátor, annál sokkal több. A csapatunk egy éven keresztül gondolkodott emiatt azon, hogy mi lehetne a megfelelő elnevezés" - írta Yancey Smith.

A Lync az OCS (Office Communications Server) 2007 utódjaként, továbbra is egyben fogja tartalmazni a gazdag jelenléti információkra alapuló azonnali üzenetküldő, videó konferencia, és VoIP képességeket. Immár a Lync Server (Communications Server), Lync Online (Communications Online) és Lync 2010 (Communicator) - plusz Lync Web App - elnevezéseket használva.

A korábban napvilágot látott információknak megfelelően a Lync Server 2010 csak 64 bites rendszerekre lesz telepíthető és tartalmazni fogja azon új PowerShell képességeket is, amelyek jelentősen leegyszerűsíthetik majd az adminisztrációt a Lync, Exchange és más microsoftos szerver termékek között. Mindez a gyakorlatban is kipróbálható, mivel az átnevezéssel egy időben a redmondi szoftvercég elérhetővé tette a Lync 2010 RC (Release Candidate) változatát, amely már letölthető a TechNet oldaláról.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.