Hirdetés
. Hirdetés

Legalizálás OpenOffice.org-gal

|

Néhány nappal a "Word Intellectual Property Day" után az OpenOffice.org Marketing projektje egy új kampányt jelentett be: "Get legal - Get OpenOffice.org" avagy magyarul "Legalizáljon - OpenOffice.org-gal".

Hirdetés

Egy új webhely készült - why.openoffice.org - amely elmagyarázza, hogyan menekülhetünk meg a Microsoft Office licencköltségei és a licencnek való megfelelés problémái elől. A webmestereket és bloggereket az egész világon arra kérik, hogy honlapjukon jelenítsék meg a kampány logóját, hogy ismertté váljon a kampány.

2006-ban a zárt fejlesztési modellben hívő szoftvercégek és ügynökségeik egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy szoftvereik illegális másolatait kiiktassák a piacról. Néhány napja a "World Intellectual Property Day" rendezvényen a BSA bejelentette, hogy rekordösszegű jutalmat ad bárkinek, aki illegális szoftvert felhasználó szervezetet jelent fel az Egyesült Királyságban. A Microsoft felvásárolt egy olyan céget, amely a számítógépre telepített programok észlelésére specializálódott. A Microsoft bejelentette azt a szándékát is, hogy az internet felhasználásával illegális szoftverhasználatot leleplező programokat juttat el az MS-Office-t használó emberek számítógépeire.

Sok felhasználó számára ezek aggasztó fejlemények. A Microsoft licencei gyakran bonyolultak, és könnyű megszegni a követelményeiket, különösen ahogy egy szervezetnél nő a számítógépek száma. Sok fejlődő országban, ahol a külföldi valuta elérhetetlen, és a licencdíjak egyszerűen megfizethetetlenek, virágzik az illegális szoftvermásolás.

Az OpenOffice.org 2 egyszerű kiutat mutat a licenccsapdából. Az OpenOffice.org 2 ingyenes és szabad alternatívája a Microsoft Office termékeknek, például a Microsoft Word, Microsoft Excel és Microsoft Powerpoint programoknak. Az OpenOffice.org 2 nyílt forrású licenc alatt jelenik meg, bárki bármilyen célra használhatja a szoftvert (kereskedelmi célra is). A felhasználók szabadon továbbadhatják a szoftver másolatát barátaiknak, családtagjaiknak, hallgatóiknak, alkalmazottaiknak, egyszóval bárkinek.

Az OpenOffice.org 2 képes használni a Microsoft Office-ban készített fájlokat. A felhasználók átképzése hamar elvégezhető, vagy akár el is hagyható. A kutatások szerint az OpenOffice.org 2-re való átállás költsége minimális - egy tizede az új Microsoft Office 2007-re való átállás költségének.

Nem csoda, hogy egy felmérés szerint a felhasználók 86%-a szívesebben próbálná ki az OpenOffice.org 2-t, mint hogy megvegye a Microsoft Office 2007-et.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.