Hirdetés
. Hirdetés

Legfrissebb Windows 10 hírek

|

Gyorsan terjed az októberben megjelent Fall Creators Update változat.

Hirdetés

Az AdDuplex keresztpromóciós hálózat adatai szerint a Windows 10 operációs rendszer legújabb, Fall Creators Update  nevű (1709-es verziószámú) kiadása közel két hónappal a megjelenése után a Windows 10-et használók 54 százalékánál fut, vagyis immár a legtöbbek által telepített Windows 10 változat címmel büszkélkedhet.

Hirdetés

A Windows 10 háziverseny második helyén jelenleg az idén áprilisban kiadott Creators Update áll 34 százalékkal, míg a harmadik helyet a tavaly kijött évfordulós frissítés foglalja el 11 százalékos részesedéssel. Ami a többi Windows 10 kiadást illeti, a 2015 júliusában megjelent eredeti változatot a felhasználók csupán fél százaléka futtatja, a novemberi frissítésnek nevezett változat pedig a Windows 10-es számítógépek alig több mint egy százalékán található meg.

Mint a fenti számokból is látszik, a Fall Creators Update gyorsabban terjed, mint az áprilisban megjelent előző változat, ami annak köszönhető, hogy a Microsoft a korábbiaknál gyorsabban juttatja el a telepítőfájlokat a számítógépekre. A fokozatos terjesztés oka a kompatibilitási problémák elkerülése. Először azokra a PC-kre érkezik meg a frissítőcsomag, amelyeknél nagy valószínűséggel semmilyen működési rendellenességet nem okoz az új változat, majd az operációs rendszer finomhangolását követően egyre több gépre telepítődik fel a rendszer.

Az AdDuplex szakértői szerint a Fall Creators Update gyorsabban terjed, mint a Creators Update, de az ütem elmarad az évfordulós frissítésétől. Ráadásul a még mindig használatban lévő régebbi változatok részesedést vesznek el a legújabb kiadástól.

A Fall Creators Update a legjobban Európában és az Egyesült Államokban terjed, a legkevésbé pedig Dél-Amerikában és Afrikában, ahol jelenleg csupán a Windows 10-et használók 30 százalékának a számítógépén fut.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.