Hirdetés
. Hirdetés

Lehet, hogy évente csak egy nagy Windows 10 frissítés lesz

|

A cég lelassítaná, az újonnan megjelenő tartalmi frissítések gyakoriságát, ezzel több szakember tudna a Windows 10X kalapálásával foglalkozni.

Hirdetés

A Windows 10 frissítéseivel sokszor felüti a fejét valamilyen probléma, melyeket utána a gyártónak újabb javítgatásokkal kell helyre rakni - ezzel a jelenséggel korábban már egy hosszabb cikkünkben foglalkoztunk. Most úgy néz ki, hogy a Microsoft átállna arra a modellre, hogy évente csak egy nagyobb frissítést adna ki az operációs rendszerhez, de nem feltétlenül azért, hogy az így nyert időt a friss verziók tökéletesítésére és teljes hibamentesítésére fordítsák. A ritkítással a cég értékes humánerőforrásokat szabadítana fel, amely átcsoportosítható máshová.

Hirdetés

A cég azért tervezgeti a frissítések struktúrájának átalakítását, ugyanis hamarosan egy új operációs rendszerrel, a Windows 10X-szel jelentkeznek, mely leginkább okostelefonokhoz, tabletekhez, a cég egy- vagy kétkijelzős eszközeihez érkezik majd. Nyilvánvaló, hogy ennek fejlesztéséhez, karbantartásához és frissítéséhez szintén komoly informatikusgárdára van szükség, amihez részben a rendes Windows 10-et hegesztő csapatból kívánnak verbuválni.

A ZDNet újságírója, Mary Jo Foley belsős forrásokra hivatkozik az információk kapcsán, akik szerint így a jövőben továbbra is két frissítéssel jelentkezik majd a vállalat, azonban a tavaszi csomag mindig Windows 10X-re, míg az őszi "sima" Windows 10-re landol majd. Persze emellett megmarad a kisebb frissítések és hibajavítások gyakorlata, amelyre a cég eddigi teljesítményét tekintve szükség is lesz.

Ez a struktúra már jövőre elindulhat, ekkor debütál ugyanis a 10X, melynek megjelenésére eredetileg idén számíthattunk volna, azonban a koronavírus járvány miatt mind az operációs rendszer, mind az azt futtató eszközök gyártása lelassult. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.