Hirdetés
. Hirdetés

Lehet, hogy kiszáll a Motorola?

|

Elemzők szerint az amerikai gyártó megszabadulna mobil részlegétől. Történeti áttekintés: hogy jutott idáig a Motorola?

Hirdetés

Elképzelhető, hogy a Motorola kiszállni készül a mobiltelefonos üzletágból, derül ki egy piaci elemzésből. Richard Windsor, a Nomura International elemzője a Motorola által nemrégiben bemutatott üzleti eredményekre hivatkozott, amely szerint a cég 2007-ban masszív, 388 millió eurós működési veszteséget szenvedett a mobiltelefonok piacán. Azóta több pletyka szólt a gyártó további sorsáról: egyesek szerint akár az is elképzelhető, hogy kínai kézbe kerül a mobilkészülékek gyártása, de volt olyan is, aki azt jósolta, hogy valamelyik európai gyártóval egyezne meg a Motorola.

Akadnak olyan vélemények is, melyek szerint a telefonok gyártásának átadása sem megoldás, hiszen szakértők szerint nem hardveres problémák okozták a Motorola rossz eredményeit, hanem inkább az, hogy képtelenek voltak egy egységes, és jó operációs rendszer mellett dönteni. A változtatások, a "bizonytalanság" viszont azonnal hatással volt a piaci eredményekre.

motorola_razr_v3.jpg
Motorola RAZR V3: nagy siker volt

A Motorola a RAZR 2005-ös bemutatása után hatalmas sikereket ért el, hiszen a vékony, azaz "penge" kialakítás, valamint a fémlapba süllyesztett billentyűzet igaz forradalmat generált a mobiltelefonok piacán, ami tulajdonképpen azóta is tart. Éppen csak mindenki már elszáguldott a Motorola mellett. Hiszen az amerikaiak sokáig a pengeség (és a dizájn) bódulatában adták ki következő modelljeiket (lásd a PEBL nevű kavicstelefont), az üzleti szegmenst némileg elhanyagolták (Q9), de e legfontosabb hiba mégiscsak az volt, hogy miközben a többi gyártó teljes erővel a multimédiás készülékekre fókuszált, addig a Motorolának nem sikerült igazán jó zenelejátszós, vagy fényképezős modellt összehoznia.

? Állóvíz - várakozás a Mobile World Congressre ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.