Hirdetés
. Hirdetés

Lejárt az Office 2000 ideje

|

Július 14-én lejár az Office 2000 terméktámogatása. Búcsúzik az Office Update és az Inventory Tool is.

Hirdetés

Hamarosan magukra maradhatnak az Office 2000 tulajdonosok, hiszen a Microsoft július 14-én megszünteti az irodai programcsomag kiterjesztett terméktámogatását - olvasható a fejlesztők blogjában. Vagyis a jövőben védtelené válhatnak a benne található alkalmazások, mivel a redmondi szoftvercég újabb sérülékenységet nem fog már javítani 2000-es szoftvereiben, csupán az eddig elkészülteket teszi elérhetővé a Download Centeren keresztül. Miközben a tapasztalatok szerint szükség lenne a frissítésekre, hiszen az idei évben 15 patch - köztük 12 kritikus - érintette a programcsomagot. A legutóbbi patch-kedden például a PowerPoint 2000-es verziójában is meglévő kritikus sérülékenységet javították.

 

office2000.jpg


Az Office 2000 közelgő nyugdíjba vonulása nem nagy meglepetés, hiszen a redmondi szoftvercég az üzleti alkalmazásainál általában 10 éves terméktámogatást nyújt: 5 év ingyenest, 5 év fizetőset, amely idén lejár az 1999-ben piacra dobott szoftver esetében.

Az irodai programcsomaggal együtt egyébként az Office Update weboldal is megszűnik, mivel leginkább az már csak az Office 2000 frissítéseinek adott helyet. Így teljes tartalmával együtt beolvad a Microsoft Update-be. Valamint leketyegett az Office Inventory Tool órája is, a helyébe a Windows Server Update Services (WSUS) kerül.

Az Office 2000 tulajdonosoknak a határidő lejárta után erősen ajánlott egy nagyobb verziójú programcsomagra váltaniuk. Sérülékenységek továbbra is lesznek a szoftverekben, de arra már nem fog érkezni javítás, a támadók számára pedig ez remek terepet jelent.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.