Hirdetés
. Hirdetés

Lekörözi az Apple a Microsoftot?

|

Az Apple a forgalom tekintetében hamarosan megelőzheti vetélytársát. Talán már ebben a negyedévben.

Hirdetés

A PC World oldalán korábban már beszámoltunk arról, hogy az Apple a tőzsdei kapitalizáció tekintetében megelőzte fő vetélytársát, így ha e tényező alapján nézzük a világot, akkor bizony Steve Jobs cége található meg jelenleg a technológiai ipar csúcsán. Természetesen azonban a tőzsdei érték kevés ahhoz, hogy az IT piacon új királyt hirdessünk, hiszen számos paraméterben kell ehhez az új kihívónak győzedelmeskednie. A vállalat forgalma például egy ilyen mutató a sok közül, és a Forbes elemzése alapján nem elképzelhetetlen, hogy az Apple hamarosan e területen is maga mögé utasítja 30 éves versenytársát.

 

 



Az írásnak aktualitást az ad, hogy az Apple várhatóan a mai napon, míg a Microsoft csütörtökön teszi közzé negyedéves pénzügyi jelentését, amelyből pontosan meg lehet majd tudni, hogy a cégek milyen nettó árbevételi és forgalmi mutatókat tudnak felmutatni. A Forbes által megkérdezett elemzők szerint habár előbbi tekintetében az Apple még le van maradva, elképzelhető, hogy Steve Jobs már ebben a negyedévben Steve Ballmer fejére vetheti a forgalmi adatokat, vagy legalábbis nagyon közel lesznek a Microsoft számaihoz.

A Forbesnek nyilatkozó Thomson Reuters ugyanis előzetesen 2,85 milliárd dollár nettó árbevétel mellett 14,62 milliárd dolláros forgalom publikálását várja az Apple-től, míg Turley Muller szerint 3,1 milliárd dollár nettó árbevétel, illetve 15,15 milliárd dolláros forgalom fog szerepelni a negyedéves összegző papírokon.

Párhuzamosan az elemzők a Microsoft esetén 4,1 milliárd dollár nettó árbevételt és 15,26 milliárd dolláros forgalmat várnak. Utóbbi márpedig nem sokkal múlja felül az Apple esetén Turley Muller által jósolt 15,15 milliárd dolláros forgalmat. Azaz elképzelhető, hogy az Apple előzhet, ha végül a Microsoft a várakozásoknál egy kicsit gyengébb, míg Steve Jobs cége egy kicsit jobb eredményeket tud majd felmutatni.

 

 

 

 


A Forbes újságírója szerint egyébként ha az Apple nem lesz képes most előzni, szeptemberben már semmi sem állíthatja meg a trónkövetelőt. Az iparági elemzők ugyanis a következő negyedév végére 16,81 milliárd dolláros forgalmat jósolnak nekik, míg szerintük a Microsoft csak 15,16 milliárd dollárra lesz képes e területen. Így akár még az is megtörténhet, hogy az utolsó pénzügyi negyedév végén az Apple előnye már jókora lesz a Microsofttal szemben a forgalom tekintetében.

Grafikonok forrása: Forbes

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.