Hirdetés
. Hirdetés

Lélegzetelállító ajánlatot tett a Huawei alapítója az Egyesült Államoknak

|

Átengednék amerikai cégeknek a kínai gyártó teljes 5G technológiáját.

Hirdetés

Hirdetés

Ren Zhengfei, a Huawei alapító-vezérigazgatója olyan új ajánlatot tett a Trump adminisztráció számára, amely talán véget vethet a jelenlegi áldatlan állapotoknak.

A Huawei-vezér a New York Timesnak adott interjújában azt mondta, hogy ha az Egyesült Államok, amelynek nincs hazai 5G gyártója, nem hajlandó a Huaweire bízni a berendezések telepítését, akkor a kínai óriás egyszeri díj ellenében teljes hozzáférést enged 5G szabadalmaihoz, licenszeihez, kódjaihoz és gyártási ismereteihez minden olyan amerikai cég számára, amely a Huaweitől teljesen függetlenül akar gyártani, telepíteni vagy üzemeltetni 5G technológiát.

Ren szerint ez kiegyensúlyozott helyzetet teremtene, mivel a vevő szabadon módosíthatná a forráskódot, így sem a Huawei, sem a kínai kormány nem tudná ellenőrizni az új cég által gyártott berendezéseket használó távközlési infrastruktúrát.

Jelenleg a Huaweien kívül csak két európai cég, a Nokia és az Ericsson rúg igazán labdába az 5G piacon, de ők jóval drágábbak a Huaweinél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.