Hirdetés
. Hirdetés

Lenovo ThinkPad X300: új üstökös

|

Kiszivárgott információk szerint új taggal bővül a ThinkPad sorozat. Az új X300 a 13 colos méretosztályban mutatkozik be.

Hirdetés

A jelenlegi ThinkPad palettát böngészve feltűnhet, hogy az X sorozat 12,1 colos, és a T sorota 14,1 colos kijelzőmérete között a Lenovonak nincs alternatívája, holott sokak szerint, ahogy ezt az eladási statisztikák is mutatják, a 13 hüvelykes képernyőméret az, amely vállalható kompromisszumot jelent a kényelmes használhatóság és a könnyű hordozhatóság között.

A Gizmodo oldalán megjelent információk szerint az X300 13 colos, 1440×900 pixeles, LED háttérvilágítású kijelzővel kerül majd piacra, melynek meghajtásáról az Intel alaplapra integrált videovezérlője gondoskodik majd. Utóbbi nem a legnagyobb teljesítményű darab, de a kijelzőméret nem is alkalmas komoly grafikai munkákra.

Az X300-ba Intel Centrino technologiájú Core 2 Duo processzor kerül majd, alacsony felszültséggel (LV), 2 GHz-es órajellel, és 4 megabájt másodszintű gyorsítótárral. A rendszer megfelelő sebességéről a 800 MHz-es alaplapi buszsebesség, és a maximálisan 4 megabájt rendszermemórai gondoskodik majd.

Különlegesség, hogy a ThinkPad X sorozat korábbi modelljeivel ellentétben az X300már beépített, különösen vékony kialakítású optikai meghajtóval rendelkezik majd, melynek a helyére, ha a hosszabb üzemidő a kívánalom, egy második akkumulátor is helyezhető majd. A 318×231×19-23 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkező gép tömege az elsődleges, háromcellás akkuval 1,13 kilogramm, az előbb említett második teleppel pedig 1,44 kilogramm.

Bár a jelenlegi információk csak egy 64 gigabájtos, flash memória alapú SSD háttértárról szólnak, valószínűsítjük, hogy az X300 rendelhető lesz majd hagyományos merevlemezes kiszerelésben is, hiszen egyrészt az SSD technológiájú háttértárak még viszonylag drágák, másrészt a 65 igabájtos kapacitás sokaknak szűkös lehet.

? Vezeték nélküli kommunikációs megoldások és további specifikációk ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.