Hirdetés
. Hirdetés

Ellenőrzés a Huawei svájci kirendeltségénél

|

Kilenc kínai alkalmazottat vezettek el illegális foglalkoztatás gyanújával.

Hirdetés

A Huawei egyesült államokbeli hálózatfejlesztési projektekből való kizárása után a vállalat jelenleg nagy erőkkel dolgozik az erősen megtépázott imidzsének helyreállításán, ám határozottan van még mit tenniük az illetékeseknek, ha vissza akarják állítani a megrendült bizalmat.

A legújabb sajtós szempontból rendkívül kellemetlen esemény még a múlt hónapban történt, mikor a svájci bevándorlási hivatal ellenőrzést tartott a vállalat helyi kirendeltségénél. Az április 24-én történt razzia során a cég 230 alkalmazottját ellenőrizték. A hatóságok 18 személynél találtak nem megfelelő munkavállalási vízumot: kilenc főnek EU-s papírja volt, további kilencnek pedig más európai országba szólt a vízuma. Ez utóbbi kínai kollégákat vezette el az eljáró szerv, de nem bilincselték meg őket.

.

 

A mobil- és telekommunikációs eszközöket, valamint hálózati berendezéseket gyártó vállalat közleménye szerint a cégre kirótt büntetés fejenként 300 svájci frank volt, amely kevesebb, mint amennyi Svájcban gyorshajtásért jár, ebből is látszik, hogy a szándékolatlan szabálysértés nem volt súlyos.

A Huawei alkalmazottjai a Swisscom vezetékes telefonhálózatának modernizálásán tüsténkedtek, ám a távközlési szolgáltató vezérigazgatója a váratlan fordulatra reagálva elmondta, hogy az illegális foglalkoztatással kapcsolatos vádak beigazolódása esetén felbontja a kínai céggel kötött szerződést, az új beszállítók felkutatása már megkezdődött.

Az április 24-ei esetet követően a svájci vállalat felállított egy csapatot és kinevezett egy menedzsert, akik kimondottan a külföldi kollégák svájci munkavállalását ellenőrzi, hogy minden esetben megfeleljenek a helyi törvényeknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.