Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető az Adobe Lightroom béta

|

A digitális fényképészeti szoftver béta verziója már Windows és Macintosh platformon is elérhető, így mostantól kipróbálhatóak az új szolgáltatások.

Hirdetés

Az Adobe Lightroom béta a hivatásos fényképészek számára lehetővé teszi a digitális képek tömeges importálását, kiválasztását, kidolgozását és bemutatását: segít abban, hogy a fényképészek idejük javát ne a képek válogatásával és finomításával, hanem a tényleges fényképezéssel tölthessék.

A Lightroom Windows és Macintosh alatti verziója jelenleg némileg eltérő szolgáltatásokat tartalmaz, a Lightroom magja viszont minden platformon azonos. Az egyes platformok béta változatainak fejlődésével a szolgáltatások összetalálkoznak majd, így a végleges verziók egyezni fognak. Ennek köszönhetően a fényképészek a helyszínen, a stúdióban vagy az irodában bármilyen Windows vagy Macintosh számítógépről gond nélkül dolgozhatnak a projekteken.

A felhasználók többszáz képet is gyorsan végiglapozhatnak, a Quick One-to-One Zoom segítségével pedig azonnal kinagyíthatják egy-egy kép apróbb részeit. A Lightroom béta kielégíti a fényképészek változatos igényeit, beleértve a felülírás nélküli szerkesztések részletes elő- és utónézetének összehasonlítási lehetőségét, illetve több rugalmasan szedett kép nyomtatási eredményének dinamikus előnézetét. A legújabb Adobe Camera Raw technológiára építő Lightroom a JPEG és a TIFF mellett több mint 120 natív nyersfájlformátumot támogat, és egyetlen munkafolyamatban teszi lehetővé a nyerskonverzió elvégzését.

Az Adobe továbbfejleszti a nyersfeldolgozási technológiát, amit az élénkebb fekete-fehér képeket előállító új, bontott tónusbeállítási lehetőségek is bizonyítanak. Ezzel a fényképészek kreatív lehetőségei is bővülnek, akik a korrekciók elvégzéséhez új paramétereket, fényképészeti meglátásaik megvalósításához pedig nagyobb szabadságot kapnak. A béta által támogatott legújabb fényképezőgép-típusok közé tartozik már a Canon EODS 30D, az Epson R-D1s, a Leaf Aptus 65 és az Aptus 75, az Olympus EVOLT E-330 és az SP-320, a Pentax ist DL2 és a Samsung GX-1S is.

A Lightroom béta 1.0 Windows változata ingyenesen letölthető az Adobe Labs honlapjáról. A Lightroom Windows és a Macintosh végleges, kereskedelmi verziója egyaránt 2006 végén fog megjelenni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.