Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető az Exchange 2010 RC1

|

Elkészült az Exchange 2010 és a Forefront Security 2010 for Exchange Server RC verziója.

Hirdetés

A Microsoft elérhetővé tette az Exchange 2010 első kiadásra jelölt tesztverzióját (RC1), amely angol nyelven letölthető a szoftvercég TechNet oldaláról. Vele egy időben megjelent védelmi alkalmazása: a Forefront Securtity 2010 for Exchange Server RC is, amely szintén telepíthető a Microsoft letöltő központján keresztül.

 

 

exchange_2010.jpg


Az Exchange 2010

A megújult Exchange a hírek szerint hatalmas fejlődésen ment keresztül az üzenetek archiválása terén, ami mellett egy sor érdekes funkcióval is gazdagodott. Ilyen például a MailTips, amely gyakorlatilag a GMail-nél nemrég bevezetett pánikgombhoz hasonló. Segítségével a rendszer egy pár pillanatig kivár az üzenet elküldésével, hátha a felhasználó meggondolja magát. A hirtelen felindulásból megszült sorok íróinak ez hasznos funkció lehet. A MailTips többek között figyeli azt is, hogy éppen akinek küldenénk a levelet az irodában van-e, vagy azon kívül, s ezt jelzi a felhasználónak. A Microsoft célja ugyanis az volt, hogy csökkentse a szervezeteken belüli levélforgalmat a felesleges üzenetek kiszűrésével.

A Voic Mail Preview segítségével pedig az Exchange 2010 felhasználói szöveges betekintést kaphatnak az egyébként hang alapú üzenetekbe, így képesek lehetnek mérlegelni, hogy azt azonnal megtekintik-e, vagy azt halogathatják egy picit.

A bevezetett Ignore Conversation funkcióval ezen túl lehetőségük van arra a felhasználóknak, hogy kizárják magukat egy levelezésből. Ez akkor lehet hasznos, ha egy olyan beszélgetéshez csatolják, ami számára irreleváns. Így szintén csökkenthető a nem kívánt levélforgalom. Debütál még a Conversation View is, amellyel e-mail üzeneteket küldhetünk, mintha azt egy azonnali üzenetküldővel tennénk. A Call Answering Rules segítségével pedig különböző szabályokat állíthatunk be a VoIP csatornán érkező hanghívásokhoz.

Az Exchange csak 64 bites rendszerekre készül, körülbelül ezen év végén jelenhet meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.