Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető az új publikus Internet Explorer 7 béta

|

A Microsoft úgy érezte, most érett meg az idő arra, hogy a szélesebb közönség is megismerje új böngészőjét: az aktuális béta már letölthető.

Hirdetés

A redmondi vállalat a korábbi szűk körű, szakembereknek szánt tesztváltozatok után most érezte elég erősnek az Internet Explorer 7 fejlettségi szintjét ahhoz, hogy mindenki számára letölthetővé tegyék.

A Microsoft weboldalának Internet Explorerrel foglalkozó aloldalán elérhető változatban megtalálhatóak azok az új funkciók, melyeket a fejlesztők a legfontosabb újdonságként hirdetnek: Más böngészők jó ideje használják, az IE mostantól kezeli az egy ablakon belül nyitható böngészőfüleket. Ezt egy QuickTabs nevű funkcióval sikerült megfűszerezni, mely segítségével nem szükséges a böngészőfülre kattintani, az egeret a fül fölé mozgatva kis ablakban megnézhetjük az adott lap előnézeti képét. Igaz, ez sem túl nagy újdonság, még a PowerToys nevű Windows XP kiegészítőcsomag részeként láthattunk hasonlót a Windows Tálca ikonjaihoz.

Biztonsági szempontból sokat molyoltak a böngészőn, mely a fejlesztők szerint jobban véd az adathalász támadások és kémprogramok ellen is. A Firefox egy gombos saját adat törlési funkcióját is átemelték, egyszerűsödött az RSS hírfolyamok kezelése, valamint a weboldalak nyomtatásának módszere is.

A Microsoft közleményei szerint a böngésző visszatérést jelent az általános webes szabványokhoz, bár ez azzal jár, hogy egyes, kifejezetten Internet Explorer 6-ra optimalizált oldalak egyelőre nem jelennek meg tökéletesen. Arról nincs hír, hogy ezt a hibát kijavítják-e a nyár végén vagy ősz elején megjelenő következő bétában, vagy az év végére tervezett végleges változatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.