Hirdetés
. Hirdetés

Lezárult a Cisco-Tandberg akvizíció

|

A Cisco Systems hétfőn jelentette be, hogy a hosszan elhúzódó tárgyalások végén sikeresen lezárta a videókonferencia-megoldásokat fejlesztő norvég Tandberg felvásárlását.

Hirdetés

A Tandberg termékeit mostantól a Cisco Telepresence portfolióján belül értékesítik; Fredrick Halvorsen, a norvég cég korábbi vezérigazgatója alelnöki pozícióban vezeti majd a vállalat újonnan megalakult fejlesztői divízióját, a Telepresence Technology Group-ot.

A csoport elsősorban a felhasználói megoldások és a háttér infrastruktúra, valamint a Cisco Telepresence cloud szolgáltatásainak fejlesztésével foglalkozik majd. A csoport a Cisco Emerging Technologies Group tagjaként Marthin De Beer alelnök igazgatása alá tartozik.

Az utóbbi években a Cisco a videótechnológiai megoldások fejlesztését állította üzleti tevékenysége fókuszába: a jelentős szállítóként jegyzett Tandberg felvásárlásával elsősorban a középvállalatoknak szánt megoldásaik körét bővíthetik.

A cég akvizíciója a Cisco legnagyobb nehézségek árán végigvitt üzleti tranzakciói közé tartozik. A vállalat tavaly októberben hárommilliárd dollárt kínált a gyártó tulajdonjogáért, ám a Tandberg részvényesei nem támogatták kellő számban az eladást. A Cisco ezután 19 milliárd norvég koronára (3,4 milliárd dollár) emelte az ajánlatát, amelynek lejáratát három alkalommal meghosszabbította. A vállalat jogászai végül december harmadikán, a Tandberg részvényeseinek 91,1 százalékának jóváhagyásával köthették meg az üzlelet.

A témáról született korábbi írásainkat megtalálja, ha erre a linkre kattint!
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.